10 швидких способів врятуватися від затвердінь на ногах і мати п’яточки, мов у немовляти

11 квітня 2019 р. 23:38

Затвердіння – це ділянки ороговілої шкіри, викликані тертям, частково болючі. Вони часто зустрічаються на руках і ногах, і нешкідливі зазвичай, можуть запалюватися, якщо їх вчасно не лікувати. Хоча лікарі можуть лікувати цю проблему спеціальними бритвами, кислотою або пемзою, маємо ще й домашні засоби. У кожного під рукою знаходяться прості способи догляду при затвердінні стоп.

1. Подрібнений аспірин

Простий аптечний аспірин може допомогти у лікуванні затверділої шкіри. Подрібніть близько 5 або 6 таблеток аспірину та змішайте порошок з лимонним соком і водою. Зробіть пасту, яку можна нанести на хворе місце. Обгорніть ноги теплим рушником і накрийте поліетиленовим пакетом. Приблизно через 10 хвилин пошкрябайте їх пемзою. Якщо ви діабетик або маєте алергію на аспірин, не використовуйте цей метод.

2. Використовуйте пасту із харчової соди

Додавання питної соди до ванни для ніг може допомогти при лікуванні мозолів та ороговілої шкіри, але є ще інший спосіб. Змішайте питну соду з водою до утворення пасти і регулярно наносіть її на уражені місця, поки вони не заживуть.

3. Ванночки для ніг з чаю

Теплий, смачний чай ніколи не буде зайвим, до того ж ще й корисним для шкіри. Зробіть ванночки для ніг з ромашкового чаю або олійки чайного дерева – вони пом’якшать шкіру ніг. Якщо ж напій залишає на ногах сліди, можна опісля помити їх з милом.

4. Скористайтесь кукурудзяним крохмалем

Ороговілості шкіри можна легко запобігти. Натріть ноги кукурудзяним крохмалем: він допоможе зберегти їх сухість, запобігти подразненню уражених ділянок та інших можливих інфекцій. Цей метод може також заспокоїти болючі місця на п’ятах.

5. Зробіть примочки з оцту

Намочіть ватну кульку в оцті та прикладіть до затверділого місця. Залиште її на ніч, а потім потріть хворе місце пемзою. Але будьте уважні: оцет має покривати ороговілу шкіру, а не ділянку довкола неї.

6. Протріть скибочками ананаса

Ананасова шкірка містить ензими,які допоможуть пом’якшити і забрати мозолі та ороговілу шкіру. Покладіть невеликий шматочок свіжої шкірки ананаса на хворе місце і обгорніть його бинтом, щоб знерухомити. Робіть процедуру один раз на ніч протягом тижня.

7. Черствий хліб

Зачерствілий хліб не корисний для споживання, але чудово підійде для пом’якшення шкіри. Намочіть половину скибочки в яблучному оцті та прикладіть його до ділянки з мертвою шкірою на ніч. Обмотайте поліетиленовою плівкою і одягніть бавовняну шкарпетку. Тримати кілька годин.

8. Скористайтеся алое на ніч

Для цього можна використовувати листя алое або чистий гель цієї рослини. Нанесіть м’яку частину рослини або гель на ороговілість і забинтуйте. Тепер шкіра має розм’якнути і відпасти.

9. Лікуваннями олією з вітамінів А і Е

Вітаміни можуть допомогти при лікуванні шкіри, навіть за місцевого застосування. Візьміть голку і проколіть капсулу вітаміну А або Е. Зберіть олію і нанесіть її на хворе місце. Робіть це перед сном і продовжуйте доти, поки п’ятки не загояться.

10. Носіть шкарпетки (або рукавички) зі спеціальними кремами або вазеліном

Відлущувальні креми або лосьйони допомагають лікувати затвердіння, особливо, якщо містять саліцилову кислоту, сечу або лактат амонію. Крім того, креми для пом’якшення шкіри або вазелін також можуть допомогти пом’якшити ороговілу шкіру. Носіння шкарпеток або рукавичок після застосування кремів може допомогти ущільнити вологу на ногах або руках.

Бонус: Масло ши може також допомогти тріснутій шкірі

Якщо шкіра ніг загрубіла або потріскалась, можна втирати в ноги олійку ши. Засіб не тільки зволожить хворі стопи, але й полегшити біль.

Чи знаєте ви інші лайфхаки, особливо домашні засоби, які допомагають лікувати мозолі чи затвердіння?

Пише - tutkatamka.com.ua

Читайте також