12 секретів приготування ідеальних налисників, про які повинна знати кожна господиня.

18 червня 2019 р. 13:26

Млинці люблять багато, але їх приготування іноді стає справжньою проблемою. То пристануть, то порвуться, то виходять оладки замість ажурного і тонкого тіста. Доводиться неабияк потрудитися, щоб вийшло дійсно смачна і гарна страва. Намагайтеся вибирати найкращі, якісні продукти. Слідкуйте за тим, щоб всі інгредієнти були свіжими.

Молоко або кефір потрібно вибирати не дуже жирне. А якщо розбавити молоко мінеральною водою, млинчики вийдуть ажурними.Джерело

На сковороді для млинців не варто економити. Чавунна підходить найкраще – вона рівномірно прогрівається і довго тримає тепло.

Молоко повинно бути теплим, не гарячим. Борошно потрібно обов’язково просіяти.

Яйця краще окремо збuти виделкою з дрібкою цукру і солі. Тоді тісто виходить пористим.

Борошно краще змішати з молоком, і тільки потім додати в суміш збuті яйця.

Яйця в момент змішування з молоком повинні бути кімнатної температури.

Якщо тісто вийшло дуже густе, його можна розбавити. Молоко додавати не варто, інакше млинці можуть пригоріти. Краще додати воду. Можна розбавити і пuвом, тоді вони вийдуть тонкими і міцними.

Сковорода повинна бути розпеченою, щоб млинці не прилипали. Якщо перший млинець грyдкою – швидше за все, через недостатньо прогріту сковорідку. Смажити краще на помірному вогні. Якщо млинці рвуться і не пропікаються, значить, в тісті не вистачає борошна.

Ще одна порада – додайте ложку рослинної олії в тісто. Тоді млинці не будуть липнути до сковорідки. До речі, якщо в тісті є масло, то змащувати сковороду потрібно тільки перед першим млинцем.

Чим більше в тісті цукру, тим рум’яніші виходять краї млинців. Але тут важливо знати міру, занадто солодке тісто пригоратиме.

Якщо скропити готові солодкі млинці лимонним соком, це підкреслить тонкий смак тіста.

Відео-рецепт:

Читайте також