14 квітня – святої Марії Єгипетської, особливий день для пoкаяння і звiльнення від гpіхів. Щo трeба і що категoрично нe можна робити в день Марії

13 квітня 2019 р. 22:11

14 квітня – святої Марії Єгипетської, особливий день для пoкаяння і звільнення від гріхів. Прикмети на 14 квітня: що треба і що категорично не можна робити в день Марії. Джерело Марія Єгипетська за життя була великою гpішницею, але Бог привів її до пoкаяння, після чого вона пішла в пустелю.

Відомо, що з собою в пустелю вона взяла лише три малих хліба. Цього мізерного запасу вистачило преподобній на кілька років! А потім і зовсім їжею їй служила лише бідна рослинність пустелі. Втім, і в цьому прожиток преподобна не сильно потребувала, її насичувала їжа духовна – молитва і благодать Духа Святого!

 

ПРО ЩО МОЛЯТЬСЯ святої Марії Єгипетській

Преподобна Марія по праву вважається помічницею в каятті гpіхів, вона допомагає отриманню справжнього вибачення у Бога. Але для справжнього каяття допомоги святої Марії Єгипетської недостатньо, людина сама повинна хотіти цього. Повинно бути бажання змінити себе і своє життя, як це зробила свята. Тоді Бог своїм благословенням осяє довгу і праведну дорогу життя, що приведе до справжнього щастя, основа якого – велика і вічна віра.

В цей день, який припадає на час Великого посту, християни йшли до храму і приступали до Тайни Святої Сповіді і Святого Причастя, готуючи себе до Світлого Воскресіння Христового.

Як пишуть Подробности, 14 квітня православні молилися в цей день святій Марії, просили у неї захисту від псування і пристріту. З цією метою також відмивали вхідні двері водою з доданим до неї вином і медом.

До кінця другого квітневого тижня активно розливалися річки, виходили з берегів. Час вважався невідповідним для рибного лову і походів в ліс.

Прикмети на 14 квітня

Спостерігали за погодою і аналізували прикмети, намагаючись правильно визначити початок посівної та обсяги врожаю.

Якщо розливалося в Маріїн день багато води, то варто було готуватися до хорошого сінокосу і різнотрав’я.

Якщо в ніч на 14 квітня небо було ясним, чистим і зоряним, то очікувався хороший і щедрий урожай, а нічне небо, затягнуте хмарами, віщувало теплу погоду на наступний день.

На наближення негоди вказували домашні тварини, які голосно кpичали.

Гроза в кінці другого тижня квітня вважалася несприятливим знаком: літо стояло посушливе.

Якщо глухий гуркіт грому стали чутні тільки до вечора 14 квітня, то очікували погоду сонячну і теплу на найближчі дні.

Блискавки, блискучі без гуркоту грому, обіцяли спекотне та сухе літо.

Звертали увагу і на стан льоду на річках: якщо лід сходив зовсім або залишився в невеликій кількості близько берега, очікувати слід важкий неврожайний рік.

Сині хмари, що пливуть по небу, обіцяли теплу, але вологу погоду.

Якщо бджоли в цей день вилітали з вуликів і кружляли над ними дружним роєм, очікували ранню весну.

Якщо річки починали розливатися саме до чотирнадцятого квітня, то весна очікувалася затяжна, швидкого прильоту птахів також не варто очікувати. Сильний розлив річок, в свою чергу, обіцяв гарну риболовлю влітку, щедрий кльов.

Качки і гуси, які повернулися до середини квітня, передбачали швидке потепління.

У день святий Марії небажано прибирати і лаятися вдома.

Пише - ukrainians.today

Читайте також