15 запаморочливих книг, які припадуть до смаку тим, хто не живе ні дня без книг і тим, хто ще новачок в літературі

12 грудня 2018 р. 01:15

Незважаючи на достаток фільмів і серіалів, все ще залишилося багато людей, які вважають за краще читання книг. Тому ми хотіли б поділитися з вами добіркою літературних творів, з якими ви забудете про інтернет і телевізор.

З перших і до останніх рядків вони поглинають всю увагу, їх хочеться прочитати швидше, щоб дізнатися, чим закінчиться ця фантастична історія.

І так, ось та сама добірка з запаморочливих 15 книг, вони припадуть до смаку тим, хто не мислить ні дня без книг і тим, хто ще новачок в літературі. Вони нікого не залишать байдужими!

1. Стівен Кінг «Під куполом».

Невеличке провінційне містечко покрив купол. Про його походження і причини появи нічого не відомо. Цей купол доставляє жителям багато клопоту, наприклад, вони виявилися повністю відділені від цивілізації. Поліція безрезультатно намагається зруйнувати його.

Але у всій історії це далеко не кінець загадок. Ще більша загадка полягає в тому, як повністю змінюються люди, перебуваючи в закритому просторі.

2. Франсуаза Саган «Сумна посмішка».

Юна дівчина, що стала головною героїнею цієї книги, отримує від життя все, що хоче. Її будні — це низка романтичних зустрічей і свят. Одного разу в її житті з’явилися двоє чоловіків — надійний друг і просто хороший коханець.

За іронією долі, закохується вони саме в другого, але він не відповідає їй взаємністю. У нього блискуча кар’єра адвоката, репутація хорошого чоловіка, і руйнувати своє життя заради якогось дівчиська він не має наміру.

3. Донна Тартт «Таємна історія».

Психологічний роман, головному герою якого вдалося зробити неймовірне — повернутися в своє минуле. Але воно виявилося зовсім не таким, яким пам’ятав його чоловік.

Проживаючи знову своє минуле, він намагається з’ясувати, хто ж винен у вбивстві його друга.

4. Ніл Гейман «Ніколи».

У цьому романі читач знайомиться із загадковим світом, невідомим простим людям. Він розташований під вулицями Лондона і потрапити туди можна лише через таємні двері.

Герой роману потрапив туди після того, як зголосився допомогти одній незнайомці. На вулиці невідомого світу його підстерігає безліч небезпек, разом з нею йому належить дізнатися, як і чому загинула її сім’я.

5. Діана Сеттерфілд «Тринадцята казка».

Молода дівчина працює в книжковому магазині і захоплюється письменницькою діяльністю. Одного разу вона отримує несподівану пропозицію. Відома письменниця пропонує їй написати її біографію …

Це історія нагадує сучасну казку, де тісно переплітаються добро і зло.

6. Джоан Харріс «П’ять четвертинок апельсина».

Після смерті мами головної героїні роману в спадок дісталася книга з рецептами, а її братові ферма. Спочатку, дівчина вважала це несправедливим, але потім виявилося, що насправді все зовсім не так, як здається.

У книзі є не тільки рецепти, а й записи мами, де вона ділиться своїми спогадами і мріями. Ще одна зачіпка — одкровення мами, які можуть допомогти дівчині знайти ключ до розгадок таємниць її сім’ї.

7. Кетрін Стоккет «Прислуга».

У книзі перетинається життя двох дівчат — двох чорношкірих служниць і білу випускницю коледжу. Кожна з них мріє про своє і всіма силами буде намагатися отримати бажане.

Реалістична історія про трьох жінок різної вікової категорії та різного матеріального становища.

8. Анна Гавальда «35 кіло надії».

Для хлопчика Грегорі щоденне відвідування школи просто нестерпно. Набагато більше йому подобається возитися з інструментами. Дідусь Грегорі переконує його спробувати вступити до коледжу.

Але для того, щоб стати його студентом, необхідно пройти відбір, і тоді хлопчик пише зворушливу, дуже безпосередню записку з проханням розглянути його кандидатуру і дати можливість вчитися коледжі.

9. Дуглас Адамс «Автостопом по Галактиці».

Дуже цікавий і незвичайний роман. Житло головного героя знищено, планета Земля зруйнована, і тоді він відправився в захоплюючу подорож, під час якої йому вдається розкрити таємниці походження Землі і Всесвіту.

10. Джейн Остін «Гордість і упередження».

Роман про кохання, що став класикою. Він показує, як важко знайти своє місце в цьому світі дівчині. Особливо в тому випадку, коли вона мріє вийти заміж за кохану людину.

Сюжетна лінія цього роману, переживання головних героїв актуальні навіть зараз.

11. Пола Хокінз «Дівчина у потягу».

Історія, повна загадок. Її фінал покаже, що цей світ не такий, яким ми його бачимо.

Дівчина постійно підглядає за прекрасною закоханою парою з електрички. Вони здаються ідеальними, і лише потім вона дізнається, що ця «ідеальність» була лише зовнішньою оболонкою.

12. Сергій Довлатов «Чемодан».

Чоловік переїжджає жити в США. Єдине, що він взяв у нове життя-це чемодан. Ось його єдине майно, нажите за 36 років його життя.

Лише через багато років, коли чоловік відкриє цей чемодан, читач зрозуміє, які скарби в ньому зберігаються.

13. Нікколо Амманіті «Я не боюся».

Роман про зовсім не дитячі проблеми дітей. Головний герой виявив яму, де заточена дитина, прикута до стіни. Письменник як би запрошує подивитися, що станеться далі. Кому хлопчик розповість про це, чи зробить щось, щоб допомогти в’язневі?

14. Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом».

Створено новий світ, в якому книги знаходяться під суворою забороною. Книги не дозволяється ні читати, ні зберігати в своєму будинку. А тих, хто сміє порушити цю заборону — карають з особливою жорстокістю.

15. Філіп Дік, «Чи мріють андроїди про електроовець?».

Ядерна війна вбила життя на Землі. Велика частина живих істот вимерла. Деякі люди влаштувалися на інших планетах, а ті деякі, хто продовжує жити на Землі є жалюгідним видовищем.

Чоловік на ім’я Рік відкриває полювання на андроїдів, які нелегально прибувають на Землю. Але одного разу задається питанням — чи на правильному він шляху?

А ви хотіли б прочитати якісь з цих книг?

Джерело

Читайте також