22 квітня - міжнародний День секретаря!

21 квітня 2021 р. 22:12

Секретар – це руки, ноги, пам’ять керівника. Дуже часто секретарі стають заступниками або помічниками керівників, оскільки з часом вони вникають у сферу роботи як ніхто інший. 

Жоден керівник не уявляє роботи без надійного помічника, який знатиме розклад, плануватиме зустрічі, відповідатиме на дзвінки, а також вчасно казатиме коли керівника немає на роботі.

Міжнародний день секретаря, або ж День професійних адміністративних працівників відзначається по всій планеті в середу, останнього тижня квітня. 
У 1952 році Національною Асоціацею секретарів  було створено Національний тиждень секретарів.

У 1955 році Національний тиждень секретарів перемістили на останній тиждень квітня. У 1981 році назва Тижня змінили на Тиждень професійних секретарських працівників (Professional Secretaries Week), а у 2000 році - на Тиждень професійних адміністративних працівників.


Професія секретаря, входить до п’ятірки самих затребуваних професій.

Нині це свято відзначають не лише секретарі а і всі офісні працівники, від яких залежить робота офісу - це помічники директора, офіс-менеджери, асистенти, референти, спіч-райтери, стенографісти, а також фахівці, що ведуть діловодство, асистують президентам і керівникам фірм і підприємств.

 

Читайте також