7 жовтня – День Текли

06 жовтня 2021 р. 21:02

Свято Теклі Іконійської припадає на четвертий день тижня цього року. Це означає, що Господь сьогодні благословляє на підготовку до вихідних та заслуженого відпочинку.

Якщо ви не знаєте, хто така свята – цей матеріал точно для вас. Текля – це уособлення вірності Христу та відданості принципам. У 18 років дівчина, що походила з язичницької родини, вирішила вийти заміж, але почувши проповідь апостола Павла, увірувала у Спасителя.

Молитва

Звісно, поганська братія не змогла змиритися з тим, що їх землячка стала іншої віри та вигадали для неї тортури. Теклю завели на велике вогнище. Дівчина вже прощалася зі своїм життям, але дощ пішов та загасив полум’я. Бог врятував свою вірянку, а вона у вдячність йому навернула рідних до християнства.

Що можна та не можна робити 7 жовтня?

Так, як язичники застосували проти святої вогонь, особливо обережно слід сьогодні поводитися з цією енергією. За можливості утримайтеся від випікання та приготування їжі.

Можна 7 жовтня собі влаштувати невеликий несуворий піст. Цього дня слід молитися за діток, адже мучениця була ще зовсім юною.

Радимо читати такий текст:

Господи, у милостивій владі Твоїй чада мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради. Господи, прости їм усі гріхи вільні і невільні, скоєні ними перед Тобою. Господи, настав їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум просвіти світлом Христовим для порятунку душі і зцілення тіла.

Прикмети на 7 жовтня

  • Сонце світить яскраво – зима буде холодною.
  • Грім гримить 7 жовтня – зима буде теплою.
  • Дуб не скинув листя та жолуді – буде теплим грудень.
  • Птахи полетіли низько над землею – бути ранній зимі.

Читайте також