90-річний автор казок з Харкова, пост про якого зібрав 16 тисяч лайків і більш 50 тисяч репостів, продав всі свої книги

08 жовтня 2018 р. 23:07

За словами чоловіка, твори він видав на відкладені з пенсії гроші

У Харкові соцмережі “підірвав” пост про 90-річного письменника, який змушений продавати свої книги в переході метро. Першим про Михайла Івановича Литовку розповів на своїй сторінці в Facebook користувач Олександр Перешеін в травні цього року, коли зустрів автора в парку Горького.

“Кручу в руках одну з них і на останній сторінці бачу коротку, але ємну біографію автора. Довгий життєвий шлях, керівні посади, раціоналізаторські пропозиції, патенти і поява раптової тяги до творчості. Спливає ще один несподіваний нюанс – Михайлу Івановичу 90 років. Він народився 19 листопада 1927 року в Харківській області “, – йдеться в пості.

Через кілька місяців скромного письменника, котрий продає все ті ж казки, помітили в переході метро на станції “Університет”.

Про це повідомила на сторінці Facebook харків’янка Ірина Ахметова. За лічені дні публікація стала вірусною, зібравши 16 тисяч лайків і більш 50 тисяч репостів.

“Він мені сказав, що це його прощальні казки. Більше він писати не може. Немає ні сил і енергії. Кожен його день може бути останнім”, – зазначила жінка.

Журналістам видання NewsRoom вдалося зв’язатися з Михайлом Івановичем. Чоловік розповів, що йому вдалося видати 100 книг на відкладені з пенсії гроші.

“Це мінімальний тираж, який можна надрукувати в друкарні. Зараз у мене все купили, я не знаю, коли ще зможу їх надрукувати, тому що це дуже дорого”, – зазначив сам письменник-казкар. На жаль, зустрітися з пенсіонером особисто нам так і не вдалося, тому що незадовго до приїзду журналіста NewsRoom Михайлу Івановичу викликали швидку.

Зараз небайдужі харків’яни збирають кошти, які потім будуть передані письменнику. Крім того, можна придбати його книги на сайті.

Джерело

Читайте також