Дізнавшись про це, Путін сказився від люті : В Сирії ППО Асада випадково збили літак з російськими військовими. Усі подробиці

18 вересня 2018 р. 14:24

Російський військовий літак Іл-20, на борту якого перебували 14 російських військовослужбовців, був випадково збитий ПВО урядових сил Сирії.

Вони начебто намагалися зупинити атаку ізраїльської авіації на провінцію Латакія, передає CNN, посилаючись на власні джерела. Стверджується, що в повітряне судно вдарили тією самою системою ППО, яку Кремль декілька років тому продав сирійцям.

Військові США дізналися про інцидент, почувши на міжнародних частотах сигнал сирійських військових, які почали пошуково-рятувальну операцію. Літак Іл-20 Міноборони РФ зник над Середземним морем за 35 кілометрів від узбережжя Сирії пізно ввечері 17 вересня, пише “Медуза”.

Як уточнили у російському відомстві, “відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла під час атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 сирійських об’єктів у провінції Латакія”. Приблизно у цей же час, повідомили в Міноборони РФ, були зафіксовані пуски ракет із французького фрегата “Овернь”.

Росіяни організували пошуково-рятувальну операцію після зникнення Іл-20 у Сирії. Чиновники в РФ відмовляються вірити у те, що його збили війська Башара Асада.

Пізніше в ЗМІ висунули кілька версій можливого краху Іл-20. Так росіяни підозрують Ізраїль у можливості знищення їх літака, а також Францію, версій у росіян на даний час дуже багато. Але вони відмовляються вірити у те що це ППО Асада попрацювало.

Іл-20, “Лисуха” — літак радіоелектронної розвідки.

Призначався для розвідки вздовж державного кордону та прикордонної смуги. На бортах передньої частини пасажирської кабіни встановлені фотоапарати перспективної аерофотозйомки та станція загальної радіотехнічної розвідки.

Джерело

Читайте також