Доведеться втрутитися президенту: на Банковій прокоментували можливість звільнення Разумкова

21 вересня 2021 р. 18:28

Офіс президент України спостерігає фундаментальні розбіжності між політикою “Слуг народу” та рішеннями Глави Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Водночас на Банковій заперечують будь-які кримінальні претензії до роботи Разумкова. Про це в інтерв’ю виданню “Главком“заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

“Посада спікера, хочу декому нагадати, це взагалі не виборна посада, а, скажімо так, делегована.Партія делегувала свого члена на посаду спікера, не більше. Зрозуміло, що до Разумкова нема претензій кримінального плану. Але виявились фундаментальні розбіжності між партією та Дмитром Олександровичем”, – заявив Подоляк.

Він зауважив, що Разумков неодноразово відмовлявся підтримати ініціативи “монобільшості” та президента.

“Згадайте його неголосування на РНБО за такі речі як санкції стосовно Медведчука та санкції проти телеканалів, які абсолютно точно є продовженням московської інформаційної школи, небажання голосувати за земельну реформу, абсолютно явне небажання йти на голосування за антиолігархічний закон”, – розповів радник глави Офісу президента.

“На мій погляд, це свідчить, що він дивиться на стратегію розвитку держави інакше, ніж команда з її програмою, з якою вона йшла на вибори”, – додав Михайло Подоляк.

Він переконаний, що  наразі у спікера Верховної Ради є два варіанти поведінки та розвитку подій — розпочати політику з підтримки ініціатив президента або продовжити конфлікт до особисто втручання президента України Володимира Зеленського.

“Або ти є ключовим членом команди, бо все-таки є спікером парламенту та дозволяєш робити модераційні процеси щодо фундаментальних президентських ініціатив більш ефективними”, – зауважив Подоляк.

“Або заявляєш, що олігархи – це добре, а існуюча олігархічна система в державі є цілком оптимальною. Скажу більше: якщо сьогоднішній світоглядний конфлікт між Разумковим і партією і далі буде наростати, напевно, доведеться втрутитися і президенту. Із жорсткими рішеннями”, – переконаний радник глави Офісу президента.

За матеріалами prm.ua

Читайте також