Глобальна криза знову поглине світ: до чого готуватися українцям

04 липня 2018 р. 12:09

Ринки обвалюються під тиском сильного долара, тоді як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору

На основі аналізу трендів аналітики Bank of America Corp. прогнозують повторення подій 1998 року. Тоді в азіатському регіоні сталася світова економічна криза, а в Росії – дефолт, повідомляє видання Bloomberg. Як повідомляє банк, ринки обвалюються під тиском сильного долара, тоді як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору.

"Стійке зростання в США, згладжування кривої дохідності облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються. Все це схоже на відлуння подій 20-річної давності", – говорить провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнетт.

Всі перераховані фактори аналітики банку порівнюють з ситуацією 1990-х років. Тоді політика, що загострилася на початку десятиріччя, призвела до зміцнення долара: за три роки він подорожчав на 25%. Ринки також були на спаді.

Зараз ринок облігацій країн знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи. Разом з тим, зниження вартості валют країн є відносним і відбувається на тлі посилення США. Очікується, що до 2020 року зростання економік країн Азії складе 6%.

Незважаючи на те, що прогнози розвитку світової економіки на найближчі роки в цілому перспективні, у глобальній циклічній рецесії економіки трапляються кожні 10 років. Саме цей час пройшов з моменту фінансової кризи 2008 року.

Джерело

Читайте також