Голосування за поправки до Конституції РФ: ганьба і сміх крізь сльози - кращі фото

26 червня 2020 р. 19:27

Голосування за поправки до Конституції РФ припинилося в сміховинне видовище.
Вчора, відразу після помпезного параду Перемоги, з порушенням всіх норм епідеміологічної безпеки, в Росії стартувало довгождане, в першу чергу для президента РФ Володимира Путіна, всенародне голосування щодо поправок до Конституції. І за минулу добу соціальні мережі заполонили буквально сотні і тисячі фотографій і відео того, як це голосування проходить, тим самим даючи зрозуміти, наскільки воно буде чесним і легітимним.

Справа в тому, що російська влада, вирішили, що в період пандемії коронавирусу потрібно виборчі дільниці не готувати до голосування з урахуванням всіх протиепідемічних заходів, забезпечивши електорату безпеку всередині приміщень, а вивести їх на свіже повітря. В результаті, виборчі дільниці є на цьому голосуванні - це пеньки, багажники автомобілів, лавочки біля під'їздів, дитячі майданчики тощо. Мова про конфіденційність, об'єктивність, присутність міжнародних спостерігачів навіть не йдеться. Це навіть не абсурд - це дно. Дно до якого навіть не опускався СРСР.

Влада РФ навіть не потрудилися обладнати хоча б спеціальні намети для голосування. І це в XXI столітті, велика держава, що претендує на місце в глобальній геополітиці! 

Звичайно, ганьба ганьбою, сміх сміхом, адже навіть в лихі 1990-ті голосування в Росії проходило з великою гідністю для приниженого і злиденного народу. У путінської Росії люди і зовсім, зі статусу слухняних рабів були трансформовані в худобу. Але крізь цей сміх крізь сльози розумієш, що в таких умовах, фальсифікації голосування будуть просто жахливими. А тому, цю ганьбу вигідний російській владі.

Адже завдяки такому формату голосування і явка буде хорошою, і голоси розподілятися як потрібно. І знаєте, хто може гарантувати, що кремлівському квартиронаймачів не сподобається такий варіант голосування і, в майбутньому вони все не будуть проводитися на свіжому повітрі? А що? Корисно ж для здоров'я!

І в завершенні я б хотів відзначити, що з урахуванням того як проходить це голосування, я не думаю, що міжнародному співтовариству варто його визнавати. Де-факто, Росія скоро буде жити за Конституцією, прийнятою в результаті неконституційною клоунади, тобто, де-юре, без Конституції як такої! Отже, говорити про цю державу як про рівне в юридичному сенсі, вже не має сенсу.

Але для мене цікаво, хто з представників політичного табору першим подзвонить Володимиру Путіну і привітає його з успішним проведенням голосування за його безсмертя?

Бійся Європа, бійся цивілізований світ, - і руках цих ідіотів ядерна кнопка та дев'ята частина суші.

Читайте також