Головне за 13 липня: перемога євроблях та пенсійний сюрприз

14 липня 2018 р. 12:36

Рада ухвалила закон для євроблях, а створення в Україні помісної церкви може сильно затягнутися

Закон про євробляхи: все, що потрібно знати про нові правила

13 липня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за законопроекти №8487 і №8488 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на європейських номерах. Про що йдеться в законі і що відбувається навколо "євроблях" – читайте у нашому матеріалі.

Стало відомо, коли Україна позбавиться від Московського патріархату

У Раді оголосили про те, що створення єдиної помісної церкви може сильно затягнутися. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій. За його словами, вже влітку-восени Україна може отримати Томос, після цього буде створена єдина Українська помісна церква.

Пенсії знову перерахують: на скільки "розбагатіють" українці

В Україні певним категоріям осіб спростили порядок перерахунку пенсії, передає прес-служба Пенсійного фонду. Згідно з постановою правління Пенсійного фонду від 18 травня 2018 року № 10-1 перерахунок пенсії буде здійснено пенсіонерам, які після призначення пенсії продовжували працювати і у кого не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі.

Гройсман нагодував українців обіцянками на наступний опалювальний сезон

Уряд України може піти на підвищення цін на газ для населення, якщо постане перед необхідністю запобіганню економічної катастрофи через проблеми з обслуговуванням зовнішніх боргів. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Джерело

Читайте також