І до ворожки не ходи: українці зможуть порахувати тривалість життя онлайн

17 травня 2018 р. 21:32

Середня тривалість життя залежить від вікової категорії, країни та стану здоров'я

Скільки разів ви замислювалися над тим, як багато часу лишилося на Землі людям? Вчені з Інституту показників і оцінки здоров'я створили з цією метою окремий проект під назвою "Глобальне дослідження захворюваності". Він дозволяє вирахувати середню тривалість життя з урахуванням віку, статі та країни.

Як це працює?

Наприклад, люди, народжені в 2016 році, можуть прожити на 7 років довше за тих, хто народився 25 років тому. Аби дізнатися, що до чого, треба заповнити дані про себе. Цей калькулятор досить простий, в ньому використовувалися останні доступні дані (2016 року).

Вікові категорії

Припустимо, дівчинка, яка народилася в Мексиці в 2016 році, може прожити до 79 років, а жінка, якій в 2016 році виповнилося 65, - до 84. Очікувана тривалість її життя вища, бо вона вже дожила до 65 років. Значення в калькуляторі тривалості життя округлені до найближчого числа.

Показник числа років життя, що залишилося, які людина, за статистикою, може прожити з хорошим здоров'ям, розраховувався на основі очікуваної тривалості життя.

Калькулятор створений з розрахунку, що рівень смертності і захворюваності буде незмінним протягом життя людини. Таким чином, він не враховує можливі наукові прориви в медицині. Але загалом ідея досить цікава.

Джерело

Читайте також