Я не знаю, як про це можна мовчати, тому напишу. У нас біда. Вчора в Україні була справжня чорна пятниця.

21 липня 2018 р. 13:17

Я не знаю, як про це можна мовчати, тому напишу. У нас біда. Вчора в Україні була справжня чорна п’ятниця. Відразу кілька масштабних ДТП забрали життя як мінімум 22 осіб. І багато постраждалих. Коли я говорю про війну на дорогах, я не перебільшую. Якщо подивитися статистику, то саме в цій війні у нас гине людей в рази більше, ніж навіть у війні проти Росії.

Хто винен і що робити? Читаю в стрічці думки, що винне Мінінфраструктури, Укравтодор, поліція, рада, прем’єр і звичайно ж президент, але ніхто не говорить про те, що це наша спільна колективна відповідальність. Що люди порушують ПДР не під тиском Омеляна або Порошенко, а тому що вони так звикли. Купують або не ремонтують несправні автомобілі і ставлять їх на перевезення.

А хтось зверху бере хабар і допускає це. А ще хтось дійсно краде на дорогах. А ще хтось за невеликі гроші відпускає п’яних і дозволяє їм їздити і надалі. Всю цю систему побудували ми самі. Власними руками. Всі ці трупи – в тому числі і наша відповідальність. Наша спільна провина. І я не знаю, що має статися, скільки ще трагедій має відбутися, щоб це хоч якось змінити.

Земля пухом всім загиблим і одужання постраждалим. Боляче

Екатерина Золотарёва

Джерело

Читайте також