Як правильно ходити в гості. Що з собою взяти?

02 лютого 2019 р. 11:24

В наш час, ми все рідше ходимо один до одного в гості. На жаль, ця традиція відходить в небуття.

Так ось, якщо все-таки ми збираємося в гості до друзів – як виглядати, що взяти з собою?

Одяг. Перше і важливе правило при поході в гості – зовнішній вигляд. Ми йдемо в гості і повинні відчувати себе комфортно. Потрібно пам’ятати, що взуття не буде складати наш гардероб, тому його потрібно продумати так, щоб все в цілому виглядало добре без взуття. Ми не одягаємо вечірнє або коктейльне плаття, а вибираємо щось просте і зручне.

Що взяти з собою або який принести подарунок. Коли ми йдемо в гості, потрібно пам’ятати і про подяку за запрошення. Господарям буде дуже приємно, якщо ви потурбуєтесь про всіх членів сім’ї і подарунок буде універсальним. Наприклад, в різних країнах існують традиційні подарунки, щоб розраховувати на привітний прийом.

Австрія. Якщо в букеті виявиться 12 кольорів – все в порядку. А принесені з собою солодощі або їстівні подаруночки будуть розгортатися (а може навіть і поїдатися) прямо при вас.

Бельгія. Тут в більшості випадків гості приносять шоколад і пиво. Якщо в разі вибору шоколаду помилитися складно, то у виборі пива потрібно бути уважним – бельгійці вважають себе знавцями.

Бельгия
У Німеччині, крім квітів і вина (а замість пляшки французького краще принести щось погарячіше) в подарунок можна купити свічки. Їжу зазвичай не приносять, тільки якщо йдуть в гості до сусідів або близьких друзів.

А в Італії,  найкращим і бажаним  подарунком буде домашня випічка. Її зустрінуть просто на ура!

У Франції, якщо ви не знаєте майбутнього столу, з вином краще не експериментувати. Квіти жовтого кольору краще теж не приносити – французи символізують цей колір з невірністю. А в іншому повний політ фантазії. Мигдальне печиво-макаруни Ladurée, еклери Jacques Genin і шоколад від Chapon – будуть найкращим подарунком для господарів.

Франции
В Уельсі найкраща традиція приносити з собою сир і хліб.

Боснія і Герцеговина – тут краще не приносити в будинок господарів свинину і предмети, зроблені зі свинячої шкіри, а також алкоголь.

На Кіпрі неси з собою смачну випічку або квіти, з останніх вибирай будь-які, крім лілій.

Гостинність Північної Америки міцно йде корінням в Європу. Працюють все ті ж принципи: неси вино і солодощі, якщо квіти – в непарній кількості, не хризантеми, і краще заздалегідь, щоб з ними встигли розібратися до наміченої метушні. Найчастіше в гості приходять з домашньою випічкою або цілою стравою.

Гостеприимство
Я ж вважаю, що збираючись в гості, можна принести щось до закусок: пару шматочків сиру, ягоди, невеликий букет для господині будинку, їй буде приємно. Не варто купувати розкішний букет, це можуть бути кілька гілочок кущових троянд або ромашки – щось миле, що вона поставить на стіл і ще тиждень буде згадувати про вас.

Цінні подарунки носити не потрібно. Їжа та вино – кращі варіанти, але, якщо дуже хочеться, то точно не варто приносити щось, пов’язане з інтер’єром – багато хто не люблять мати в будинку випадкові речі. Якщо в будинку є дитина – Kinder Surprise або невелика іграшка буде до речі.

Якщо ви все ж вирішили брати з собою їжу, пам’ятайте, ваша страва не повинна затьмарити частування господині. Тому продумайте заздалегідь, що приготувати, йдучи в гості. Їжа повинна бути нехитрою, так говорять правила хорошого тону. наприклад:

Салат;
Нарізка (сир, ковбаса, шинка);
Закуски на шпажках;
Торт, тістечка.
Але знову ж таки, ви можете взяти їжу у випадках:

Якщо ви давно один одного знаєте і заздалегідь обумовлюєте страви;
Якщо це велика згуртована компанія і, знову ж таки, за домовленістю;
Якщо вас попросили взяти щось з собою.

Пише - blog.comfy

Читайте також