Якби не ті 2,5 втрачені роки... Верховна Рада погодила трирічний план закритих оборонних закупівель

15 лютого 2022 р. 10:02

Верховна Рада погодила трирічний план закритих оборонних закупівель на 2022-24 роки. Про це повідомила Незалежна антикорупційна комісія, зазначають Патріоти України.

Трирічний план стосується закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, які здійснюються за закритою процедурою.

Він дасть можливість планувати розвиток систем озброєння та більш ефективно використовувати державні кошти, які витрачають на обороноздатність України.

«Іншими словами, вперше в історії України Міністерство оборони не планує закупівлі “від тепер на тепер”, а має чіткий план, який дозволяє виробникам вибудовувати свою стратегію виробництва та взаємодії з міністерством», – повідомили у НАКО

Трирічний план передбачений законом «Про оборонні закупівлі», який був прийнятий ще у липні 2020 року, а набув чинності з першого січня 2021 року.

Процес збирання танкового двигуна на ДП «Завод імені Малишева»

Загалом Міноборони знадобилося більше року, щоб почати втілювати у життя положення Закону України «Про оборонні закупівлі».

Нагадуємо, що досі закупівлі озброєння та військової техніки в Україні залишаються повністю секретними.

Такий підхід унеможливлює антикорупційний контроль за такими закупівлями.

Незалежна антикорупційна комісія (НАКО) була залучена до розробки нового законодавства у сфері оборонних закупівель, зокрема, закону про оборонні закупівлі.

ББКМ «Козак-2М1» у Харкові 6 грудня 2021 року

У разі якісної імплементації закон має мінімізувати корупційні ризики в секторі оборони:

Читайте також