"Його очі дивляться на всіх нас з докором": невідомі поглумилися над могилою "кіборга"

06 вересня 2018 р. 22:46

Користувачі шоковані такою поведінкою невідомих

Відомо, що в днями в Україні згадують бійців, які загинули в боях за Луганський аеропорт. У мережі поділилися історією одного з таких військовослужбовців і розповіли про обурливий випадок паплюження його пам'яті. В історії розповідається про 20-річного Сергія Муравського, солдата 8-го окремого полку спецпризначення, який був одним з українців, які загинули в нерівному бою під Луганським аеропортом в 2014 році.

Історія Сергія стала доступна громадськості після того, як в Facebook-групі "Країни Іншої не вимагає" опублікували новину про це. Юний боєць прикривав відступ своїх побратимів з підбитого ворогом БТРа. Його тіло військові змогли забрати тільки на наступний день. Крім того, Сергій був єдиним сином у своєї матері Алли Муравської. Після його трагічної загибелі жінка стала волонтеркою і тепер допомагає іншим бійцям, які пішли на фронт. До публікації, присвяченій пам'яті бійця, передплатниця групи також прикріпила жахливу фотографію з його могили, яку вандали обмалювали білою фарбою.

Авторка публікації додала: "Його очі дивляться на всіх нас із докором. Нехай не всім, але ці звірі, які зробили таке з його могилою, серед нас! ... Світла пам'ять синочок! Земний уклін Вам, мамо! А тим нелюдам нехай будуть прокляті їх дні!". ромадськість також була обурена поведінкою вандалів. Коментатори додали:

"На все свій час. Все повернеться сторицею такою справою, як він робить", "Як може сволота ще ходити по землі нашій. Наші хлопці захищають свою землю, гинуть, а якась скотина знущається над труною!". "146 днів. Стільки українські військові тримали оборону Міжнародного аеропорту "Луганськ". Вони - перші "кіборги" України, які не віддавали аеродром з квітня по серпень 2014", - йдеться в замітці.

Варто згадати, що майже п'ять місяців тривають бої з російською армією, замаскованою під місцевих "ополченців".

Ворожі обстріли не припинялися ні вдень, ні вночі. У повідомленні також додали: "Українські війська вийшли з аеропорту в ніч на 1 вересня 2014 після важкого багатогодинного бою. І багато хто думав, що він стане останнім у їхньому житті. Аеропорт був повністю зруйнований російськими "Градами" і артилерією. І з тих пір з його злітної смуги не піднявся жоден цивільний літак".

Джерело

Читайте також