Юрій Гримчак: “Жителів ОРДЛО, які отримали російський паспорт, потрібно позбавляти українського громадянства”

01 травня 2019 р. 12:10

Юрій Гримчак переконаний, що жителів окупованої частини Донбасу, які отримають паспорти РФ, необхідно позбавляти українського громадянства. Заступник міністра нагадав про чинні норми національного законодавства. Сьогодні в Україні дозволяється мати тільки одне громадянство. Відповідно, якщо людина отримує російський паспорт, то його український документ слід анулювати.

Юрій Гримчак заявив журналістам 5 каналу, що жителів непідконтрольної Києву частини Донбасу, які отримали російські паспорти, потрібно позбавляти українського громадянства. На думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій, такий крок буде повністю відповідати чинним нормам законодавства.

Також чиновник пояснив, що Росія, видаючи свої паспорти на окупованій частині Донбасу, переслідує відразу кілька цілей. Одна з них полягає в прагненні розхитати ситуацію. Крім того, Москва хоче за допомогою своїх паспортів легалізувати бойовиків, адже цей документ може допомогти представникам окупаційних властей в самопроголошених республіках уникнути переслідування в Україні. Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що отримати російські паспорти хочуть 90 відсотків жителів Донбасу.

Читайте також