Хаос та людські жертви. У Японії потужний тайфун перекидає авто, зриває дахи та валить дерева (ВРАЖАЮЧІ ФОТО)

05 вересня 2018 р. 14:05

Скасовано 600 авіарейсів та залізничні перевезення: Японію накрив потужний тайфун Японія потерпає від найсильнішого за 25 років тайфуну. Стихія на ім'я "Джебі" вже забрала шість життів на заході країни. Потужний вітер перекидає автомобілі, зриває дахи та валить дорожні знаки.

Негода буде найбільш руйнівною за останні чверть століття. - пише ТСН

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Негода приходить опівдні. Сильні хвилі та рвучкий вітер налітають на захід країни. Щогодини тут проливається по вісім сантиметрів дощу.

Рекламні щити та надбудови буквально змітає з будинків. Пориви вітру, швидкість яких сягає півсотні кілометрів за годину, трощать будівлі та викорчовують дерева.

На відеокадрах видно, як провалюється дах на залізничній станції в місті Кіото. Уламки скляної стелі ранять трьох людей. Залізничне сполучення в регіоні частково зупиняється. 

Тим часом працівники аеропорту міста Осака вичерпують воду. Тут застрягли три тисячі людей. Під воду пішла злітно-посадкова смуга, вантажне відділення та навіть термінали. Через негоду скасували понад 600 внутрішніх рейсів. Перекрити довелося й дорогу до аеропорту. Міст, що поєднує острівне летовище із суходолом, протаранив величезний танкер. Серйозних пошкоджень дістала і конструкція, і саме судно.

У місті Кобе спалахнула стоянка із сотнею автомобілів. Цю пожежу надзвичайні служби також пов'язують зі стихією. Вогнеборці заливають полум'я, поки навкруги розпливається їдкий дим.

Влада закликає людей бути обачними - чиновники розпорядилися евакуювати мільйон людей, оскільки стихія вже почала забирати людські життя. Синоптики прогнозують - далі тайфун помчить країною, і завтра вже дістанеться столиці. Тайфун "Джеба", кажуть, стане найпотужнішим за останні 25 років

Читайте також