Харківський бабак Тимко спрогнозував, коли почнеться весна

02 лютого 2019 р. 20:24

Своєї тіні Тимко так і не побачив

У Харкові за давньою традицією бабак Тимко IIІ зробив прогноз погоди. Його родичі вже 15 років поспіль не сплять 2 лютого – в цей день їх будять для прогнозів і дістають з будиночків.

За повір'ям, якщо тварина побачить власну тінь, то настане рання весна. Але сьогодні тіні Тимко так і не знайшов.

"Весна настане, але, на жаль, в березні нас ще очікують заморозки. Тепла і сонячна погода нас чекає в квітні", – витлумачила передбачення бабака співробітниця біостанції Надія Токарська.

Коли з погодою з'ясували, то запитали бабака про популярний серіал. Відповіді розклали на папірцях, а Тимко вибрав один і таким чином спрогнозував для фанатів, що буде в фіналі. На цьому він свою місію виконав. Співробітники станції за прогнози грошей не беруть, але просять допомогти Тимка знайти дружину.

"Тимко Тимкович Тимченко IIІ, народився 8 березня на радість всім бабакам-дівчаткам. За знаком зодіаку – риби. Вік – 36 місяців. Про себе – творчий, ввічливою, тактовний, але іноді може вкусити за вушко", – хвалять бабака співробітники біостанції.

Пару Тимку намагалися знайти в різних областях України, але поки безуспішно. За словами співробітників біостанції, бабак в самому розквіті сил, тому хоче одружитися і завести потомство.

Сьогодні Тимко знову засне до тих пір, поки не з'явиться зелень, сонце і, можливо, дружина.

Раніше теплу весну українцям спрогнозував львівський бабак Маруся.

Нагадаємо, в минулому році харківський бабак не побачив своєї тіні і спрогнозував, що весна прийде скоро.Пише - Сьогодні

Читайте також