Холод, спека і грози: прогноз погоди на довгі вихідні

27 червня 2018 р. 15:37

Разом з чотирма вихідними з нагоди Дня Конституції Україну очікують і сильні дощі з грозами, при цьому температура в деяких регіонах досягатиме +35 градусів, хоча ближче до кінця тижня країну очікує серйозне похолодання.

Так, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у четвер, 28 червня, дощі очікуються на всій території країни, крім Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Найбільш прохолодно буде в західних областях, там температура повітря опуститься до +22... +25 градусів вдень, а вночі - до +14... +17.

На півночі і в центрі України на День Конституції також очікуються короткочасні дощі з грозами. При цьому там буде спекотно - вдень до +32, а вночі - до +22 градуса. На півдні - в Миколаївській і Одеській також очікується "мокра" погода, але температура повітря сягатиме +34 і не опускатися нижче +23 градусів вночі. У Києві на День Конституції 2018 буде дощ упродовж всього дня, але буде тепло - до +30, а вночі - до +20 градусів.

У п'ятницю, 29 червня, погода в Україні буде спекотною, але дощовою. У західних областях, як і раніше, будуть йти дощі з грозами, але температура повітря підвищиться на кілька градусів, до +24... +26 градусів.

У південних областях - Одеській, Миколаївській і Херсонській - також буде сиро, але тепло - дощі очікуються вдень і вночі, але температура повітря триматиметься на позначці +32... +34 градуси. У Києві, 29 червня погода не зміниться: очікуються дощі, які триватимуть до кінця тижня.

У суботу, 30 червня, в Києві значно похолодає - температура повітря опуститься до +21 ... + 23 вдень і буде зберігатися на цих відмітках вночі.

У суботу, 30 червня, значне похолодання до +19... +22 очікується також в західних областях і на півночі України. Висока температура повітря в Україні зберегтися тільки в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Харкові, Дніпрі та Запоріжжі, але вночі і вдень там будуть йти дощі.

У неділю, 1 липня, дощі почнуть поступово залишати Україну, при цьому виснажливої спеки не передбачається - стовпчики термометрів не перевищуватимуть +25 ... +28 градусів вдень, вночі температура повітря складе +17... +19. У Києві погода 1 липня прохолодною і сиро, очікується невеликий дощ. Температура повітря не перевищуватиме +19 градусів вдень і +14 вночі.

Джерело

Читайте також