Хто б сумнівався: названо найбагатшу людину України і це не Порошенко

23 квітня 2018 р. 20:03

Рейтинг 100 найбагатших людей України за версією журналу «Фокус» за підсумками 2017 в черговий раз очолив власник групи СКМ Рінат Ахметов, статок якого оцінюється в 3,1 мільярда доларів.

Не змінилися й друга, третя і четверта позиції. Як і рік тому ці місця, згідно рейтингу, займають співвласники групи «Приват» Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (1,6 і 1,5 млрд доларів відповідно), Віктор Пінчук (1,4 млрд доларів). На п’яту сходинку піднявся власник Ferrexpo – мільярдер Костянтин Жеваго. Шосту позицію, як і в минулому році, займає власник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк – його статки оцінили в 900 млн доларів.

З п’ятого на сьоме місце опустився власник «Кернел Груп» Андрій Веревський з 785 мільйонами доларів. На восьме місце піднявся власник «Смартхолдинг» Вадим Новинський. Його статки оцінюються в 734 мільйони. На дев’яту позицію опустився власник DCH Group Олександр Ярославський – 645 млн доларів, а на 10 сходинці опинився власник Group DF Дмитро Фірташ – 640 млн доларів.

Примітно, що за підсумками минулого року, президент України Петро Порошенко вибув з топ-10. Однак «втік не далеко» – він займає 11 місце зі статком у 542 млн доларів. Варто зазначити, що український олігарх Рінат Ахметов піднявся з 439 на 393 місце в рейтингу Bloomberg топ-500 найбагатших людей світу. За підрахунками Bloomberg, на гроші Ахметова вся Україна може проіснувати 36 днів.

За матеріалами

Читайте також