Кінець підкрався непомітно: у вересні Путін назавжди втратить Україну

04 вересня 2018 р. 17:24

Цього місяця український уряд повідомить Кремлю дещо дуже цікаве

До кінця вересня президент України Петро Порошенко має намір попередити уряд Російської Федерації про те, що так званий договір "Про дружбу і співпрацю" двох країн припиняється через його непродовження. Про це глава держави розповів на зустрічі з керівництвом українського парламенту, Кабміну та представниками парламентських фракцій.

"Хочу внести деякі коментарі, ясність з точки зору непродовження дії Великого договору з Російською Федерацією про дружбу і співробітництво ... Він не розривається, а припиняє свою дію у зв'язку із непродовженням. Сьогодні це виключно компетенція Президента України. Я планую найближчим часом з цього приводу, після внесення пропозицій Міністерством закордонних справ, провести засідання Ради національної безпеки і оборони України та в строк до 30 вересня направити зі своїм підписом повідомлення Російської Федерації про непродовження дії зазначеного договору", - сказав Порошенко.

Це, зазначив він, не вимагає голосування в парламенті.

"Але я безумовно хотів би провести з цього приводу відповідні консультації для того, щоб врахувати думку Верховної Ради", - зазначив Президент.

Джерело

Читайте також