Коли починається Різдвяний піст в 2018 році

13 листопада 2018 р. 07:46

Кінець 2018 року — час Різдвяного суворого посту. У цей період необхідно повністю відмовитися від деяких продуктів, а також змінити звичний спосіб життя, щоб не розгнівати Вищі сили і не накликати на себе неприємності.

Різдво — одне головних релігійних свят у всьому світі. Саме тому багато людей готуються до нього за кілька місяців. Дотримання посту є головною різдвяною традицією: щоб шанобливо зустріти Різдво, віруючим необхідно очистити тіло і душу за допомогою стриманості і молитов. У 2018 році Різдвяний піст починається 28 листопада, а завершиться лише напередодні Великого Різдва Христового — 6 січня. Під час посту необхідно слідувати важливим церковним традиціям і заборонам. Порушуючи їх, ви ризикуєте залучити біди і неприємності.

Багато хто вважає, що будь-який піст на увазі лише відмову від їжі тваринного походження. Але набагато важливіше, щоб в цей час ви досягли повного душевного очищення і покаялися в скоєних гріхах.

Звичайно, невід’ємна частина Різдвяного посту — відмова від тваринної їжі. Під заборону потрапляють м’ясні напівфабрикати і м’ясо, сир, молоко та інші молочні продукти. Однак якщо ваше здоров’я не дозволяє вам кардинально змінити свій раціон, перш ніж зважуватися на такий крок, необхідно проконсультуватися з лікарем. Якщо ж ви не впевнені, що зможете відмовитися від улюблених продуктів, зверніться за порадою до священнослужителя або свого духовного наставника.

Дотримання посту — добровільна міра. Тому якщо ви морально не готові піти на такий відповідальний крок, не варто робити це через силу. Важливо бути повністю готовими до того, що до 6 січня вам доведеться змінити свій звичний спосіб життя, і якщо ви сумніваєтеся, що зможете дотримати пост у відповідності з усіма церковними законами, то не варто зважуватися на це прямо зараз.

Мета Різдвяного посту полягає не стільки тілесному, скільки в духовному очищенні. Для цього цього віруючим необхідно частіше відвідувати храм, молитися Господу і святим, а також здійснювати богоугодні справи і допомагати нужденним. Категорично забороняється сваритися, лаяти інших людей і грішити.

Під час Різдвяного посту віруючим належить відмовитися від улюблених продуктів, але часом такі зміни в раціоні можуть нашкодити здоров’ю і спричинити за собою тяжкі проблеми. Так що робити це можна тільки після поради лікаря.

Джерело

Читайте також