Кравчук розповів про секретний документ РФ по Україні: “Показав Єльцин в 93-му, він дійсний і зараз”

24 квітня 2021 р. 18:35

Києву не варто розслаблятися через відведення військ Росії від кордону. Майже 30 років тому Держдума РФ затвердила документ, через який Україна досі загрожує небезпека.Про це в 23 лютого на ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” розповів колишній президент України, глава української делегації в ТКГ Донбасом Леонід Кравчук. Відео було опубліковано на youtube- каналі “Шустер online”.

“Відведення військ не змінює стратегічної політики Росії взагалі”, – підкреслив Кравчук.

Він зазначив, що в 1993 році тодішній президент РФ Борис Єльцин показав йому важливий документ, який був затверджений Державною Думою Російської Федерації.

“Там (було) написано:” Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії “… Це основа російської політики” – розповів колишній президент.

Саме тому, з його слів, не варто радіти відведення військ РФ від кордонів України і анексованого Криму. Кремль в будь-який момент може повернути солдатів назад або навіть почати нове вторгнення. Поки залишається в силі даний документ, Москва точно не залишить Київ у спокої.

Він підкреслив, що для Росії важливо повністю контролювати зовнішню політику України. Влада Росії, з його слів, все ще “мислять імперськими категоріями”, хоча після розпаду СРСР вже минуло майже три десятка років.

“Як сказав Солженіцин, у Росії немає друзів. У неї або вороги, або холуї. Сьогодні Україна ворог”, – констатував Кравчук.

За матеріалами dialog.ua

Читайте також