Кучма починає зливати Зеленського: Другий президент зробив гучну заяву

25 жовтня 2019 р. 18:56

Другий президент України та представник у тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма вважає, що так звана “формула Штайнмаєра” не є формулою миру
Про це повідомляє Укрінформ.

“Формула Штайнмаєра до миру на Донбасі не призведе, бо це не формула миру. Це формула на якийсь час політично чи так – а раптом ми дотиснемо українців, вони на неї погодяться, і ми розвернемося… Це взагалі “здати нас із потрохами”, так би мовити”, – зазначив Кучма.

За словами Кучми, проведення виборів на Донбасі без попереднього виведення військ, відновлення українського кордону – це повний абсурд. Бо за нинішніх умов туди не поїдуть ні спостерігачі, ні журналісти.

Не може бути мови і про особливий статус ОРДЛО, вважає експрезидент, тому що це – шлях до конфедераційного устрою України, який для нашої держави є неприйнятним.

“Цей регіон практично зруйнований. За найскромнішими розрахунками, на його відновлення потрібно 100 млрд євро”, – сказав він.

Відтак відновлення миру на Донбасі – процес тривалий, відповідальний і значною мірою залежить від позиції лідерів європейських країн, а, також, від позиції Президента США Дональда Трампа.

“Бо сьогодні тільки ця країна більш-менш має вплив на Росію”, – зауважив Кучма.

Читайте також