Курси валют: як свята вплинуть "на вагу" гривні

01 січня 2019 р. 17:09

 

Учасники ринку очікують помірне зростання курсу долара до гривні на період свят

Ажіотаж навколо новорічних свят не міг не позначитися на курсу валют. Бюджетні витрати чинили додатковий тиск на гривню. А що буде з нацвалютою до кінця свят?

Про це пише "businessua.com".

Андрій Шевчишин нагадав, що раніше прогнозував курс на кінець 2018 року в діапазоні 28-29 гривень / долар, але зараз "є хороші передумови закінчити рік з курсом нижче 28,5 гривні / долар". Цілком можливо, що ми закриємо рік в межах 28-28,5", - сказав фахівець.

"Учасники ринку очікують помірне зростання курсу долара до гривні на період свят в районі 28 гривень / долар, але навряд чи вище 28,5 гривні", - сказав "апостроф" фінансовий експерт Олексій Субочєв.

 

Сергій Фурса на кінець поточного - початку наступного року прогнозує валютний коридор 28,5-29,5 гривні / долар. За його словами, в січні девальвація продовжиться. Тому, за словами експерта, чекати на падання курсу "зеленого" варто не раніше лютогою

 

Віталій Шапран, в свою чергу, зазначив, що в перші місяці 2019 року курс, швидше за все, не вийде з коридору 28-29 гривень/долар. Втім це його прогноз і з планами Нацбанку він не має нічого спільного.

Читайте також