Кузьмі Скрябіну присвятили новий величезний мурал

18 серпня 2020 р. 18:04

Мурал із зображенням Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах на будинку № 60, що на вулиці Байди Вишневецького. Стінопис приурочили до 52-річчя Андрія Кузьменка. Авторами ідеї стали члени громадської організації "Протекторат" та жителі будинку.

"Я живу в цьому будинку. Він розташований в центрі міста. Одна стіна є глухою, розміром на 60 квадратних метри. Вуличні малюнки завжди прикрашають місто. Тому виникла ідея з муралом Андрія Кузьменка. Він був хорошою людиною. Ідея була узгодженна з його дружиною. Під час роботи над проєктом знайшов багато нових друзів, переконався у старих. Дякую всім, хто нам допомагав коштами, хто воду привозив, фарбу купував, хто надав квіти та дерева. В цьому сила – в об'єднані людей", - зазначає організатор проєкту черкасець Антон Севастьянов.

Мурал створили за три дні. Над ним працювали, зокрема головний художник Ігор Новіков та випускник Черкаського фізико-математичного факультету Данііл Орлов.

"Ми з Ігорем малювали на різних фестивалях та локаціях. Для мене це хобі, яким займаюся 5 років. Приваблює процесом і результатом. Реакція перехожих щодо Муралу Скрябіна була лише позитивною", – говорить Данііл.

На створення муралу пішло 20 тис.грн. Їх зібрали ентузіасти. Поруч з муралом посадили берези та облаштували клумбу з квітами. На відкритті стінопису мер Черкас Анатолій Бондаренко запропонував Антону Севастьянову та команді створити в майбутньому мурал на стіні будинку навпроти міського РАГСУ.

Читайте також