Легендарна 93-тя бригада "Холодний Яр" повернулася з фронту додому

10 серпня 2018 р. 14:05

Це вже третя ротація бригади від 2014 року, але вперше – під новою назвою

Військовослужбовці 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України повернулися з передової на Дніпропетровщину. Із оркестром рідні, друзі та волонтери зустрічали армійців у Черкаську – на полігоні пункту постійної дислокації бригади.

З Донеччини армійці приїхали ще тиждень тому. Деякі бійці вже встигли побувати вдома. А сьогодні у Черкаському відбулося урочисте шикування. На Донбасі захисники були останні 7 місяців. За цей час бригада втратила сімох армійців. Ще 21 боєць зазнав поранень.

Це вже третя ротація бригади від 2014 року. Втім цього разу на фронті бригада вперше була під новою назвою "Холодний Яр".

"Дитина пішла у дитсадок, коли я був під Іловайськом. Цього року в грудні був перший раз на дитячому ранку. В нього це вже останній, а я вперше був", – бідкається військовослужбовець 93-ї ОМБр Андрій Гасюк.

"Було вирішено, щоб ми носили таке символічне ім'я "Холодний Яр", яке спонукає до перемог і несе за собою таке патріотичне національне підґрунтя", – зазначив командир бригади Владислав Клочков.

Джерело

Читайте також