Лобода – бур’ян для виживання

23 квітня 2019 р. 09:44

Лікарські властивості лободи безмежні. Трави ці мають таку властивість, що й після потопу виростуть, і після пожежі або морозів. Тобто найбільш живучі бур’яни. Ті, що ми на дачі люто виполюємо з дуже тимчасовим успіхом. Не встигнеш озирнутися – а вони ось знову. Щоб завжди бути біля людини.

Наприклад, лобода. Одне її насіннячко за вегетацію дає до 700 тисяч насінин! З різним терміном проростання, від цього року до тридцяти восьми (!) років, перечекавши різні катаклізми і стихійні лиха.
На одній тільки лободі можна прожити усе життя, що залишилося. У неї і листя смачне, і насіння. І дев’ять мікроелементів, та ще й білок на додаток.
Зрілі рослини пучками підвішують в коморах “вниз головою”, підстеливши на підлогу папір. Насіння дозріває і поступово висипається на підстилку, знай собі підмітай та закладай на зберігання.

Перед вживанням насіння лободи витримують декілька годин у воді та потім промивають – так зникне гіркуватість.

Каша, зварена з насіння лободи, за смаком схожа на гречану. Вона приголомшливо швидко заліковує коліт, а вже як жовчний міхур таку кашку любить. П’ять-шість днів потішиш себе кашею з лободи, і вже кудись поділися твої закрепи, і дискінезія жовчних проток… І всі болі в животі заспокояться, з рота аромат свіжості, шкіра очиститься і з’явиться рум’янець…
Тому що однієї тільки богом даної лободи досить щоб увесь тельбух запрацював ідеально.

Змелене в кавомолці насіння лободи додають і в тарілку з супом, і в борошно для випічки.

А супчик з лободою пробували?
Жменю листя лободи миють, ріжуть як ріжуть щавель, і додають хвилин за п’ять до готовності в супчик з декількох картоплин і декількох фрикадельок. Бульйон з лободою – така незвичайна смакота! Особливо якщо в тарілку вкинути чайну ложечку сметани.

Після променевої терапії, особливо в ділянці живота, лободу потрібно вживати обов’язково. В салат сире листя, в суп – шрот насіння або відвар листя. І важкі променеві опіки за лічені тижні зникають, всі тканини внутрішніх органів оновлюються.

Лобода в супах і чаї лікує жорстокі бронхіти – спочатку переводить важкий сухий кашель в продуктивний вологий, і швидко зводить взагалі цей кашель нанівець.

Лобода нормалізує роботу нервової системи, у тих, що страждають паркінсонізмом припиняється тремор, зникає денна сонливість.

Істеричність переходить в нормальність, плаксивість і депресія змінюється діловитістю…

До хворих суглобів повертається здоров’я.

Лікарські дії лободи безмежні.
Ось тобі й бур’ян! Та ще й смачний.

Пише - fithacker.ru

Читайте також