Медведчук залишається лише під цілодобовим домашнім арештом по новій справі..

13 жовтня 2021 р. 11:56

Судді відмовили прокуратурі, яка клопотала про укладення Медведчука під варту. Кум Путіна залишається під домашнім арештом.

Суд обрав запобіжний захід нардепу і лідеру “ОПЗЖ” Віктору Медведчуку. Раніше йому оголосили підозру в зраді і фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Посилаючись на трансляцію судового засідання.

При цьому суддя відмовила в клопотанні прокуратури і призначила парламентарію домашній арешт, заборонивши покидати цілодобово будинок. Таке покарання буде діяти до 7 грудня цього року.

Також прокурори наполягали на арешті Медведчука з внесенням застави на суму в 1 млрд гривень. Однак адвокати виступили проти такого розміру застави, пояснюючи “заморожуванням фінансів” санкціями РНБО.

Відзначається, що лідер “ОПЗЖ” вже знаходиться під домашнім арештом у справі про держзраду, за яким йому загрожує 12 років позбавлення волі. Крім того, раніше його звинуватили в антиукраїнській діяльності, передачі спецслужбам РФ даних, що містять держтаємницю і замаху на розкрадання природних ресурсів.

У новій справі Медведчука підозрюють у змові з чиновниками для зриву угоди про постачання вугілля з Південної Африки на початку агресії з боку РФ. Крім цього, слідчі стверджують, що політик причетний до ініціювання контрабандної схеми вугілля з ОРДЛО, в ході якої окупанти заробили понад 200 млн гривень.

За матеріалами dialog.ua

Читайте також