''MH17 збили ЗСУ'': в Росії видали нову ''сенсацію'' (фото, відео)

17 вересня 2018 р. 17:54

Міністерство оборони Російської Федерації стверджує, що ракета "Бук", якою збили "Боїнг 777" рейсу MH17 над Донбасом, має українське походження. Начебто вона була приписана до 223-го зенітного ракетного полку Збройних сил України.

Дані під час брифінгу в понеділок, 17 вересня, оприлюднив генерал-лейтенант Микола Паршин. За його словами, за знайденими на місці трагедії уламками начебто вдалося встановити бортовий номер ракети, яка, ймовірно, збила літак.

У Міноборони РФ заявили, що досліджували фрагменти сопла і двигуна ракети 9М38, надані спільною слідчою групою, і встановили, що вона була виготовлена на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві у 1986 році.

За словами Паршина, після вивчення журналів обліку прийнятої продукції комісії було встановлено, що у грудні 1986 року ракета була доправлена ​​залізничним транспортом у розташування 223-ї зенітної ракетної бригади (за часів СРСР в/ч 20152, зараз 223-й зенітний ракетний полк. - Ред.), яка входила до складу Прикарпатського військового округу і дислокувалася у Тернопільській області УРСР. Після цього "ракета на територію Росії не поверталася".

Він також наголосив, що нові "докази" вже передані нідерландським слідчим. У Міноборони РФ зазначили, що для оприлюднення інформації з журналу обліку прийнятої продукції довелося зняти гриф таємності. Крім того, російська сторона звинуватила Україну в "маніпулюванні слідством".

На підтвердження цього був наданий аудіозапис із переговорами нібито українських військових, один з яких заявляє про можливість "збити ще один малайзійський боїнг", що, на думку російських військових, прямо вказує на причетність ЗСУ.

Як пояснив представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, голос на записі належить полковнику ЗСУ Руслану Гринчаку, який до 2015 року очолював 164-у радіотехнічну бригаду. Її РЛС контролювали повітряний простір над Донбасом.

У свою чергу секретар РНБО України Олександр Турчинов назвав доповідь міноборони РФ черговим фейком .

Джерело

Читайте також