“Ми обов’язково звернемося до Росії.” Президент Зеленський пообіцяв, що поверне все вкрадене з захоплених кораблів

21 листопада 2019 р. 14:45

Гарант Конституції України Володимир Зеленський на брифінгу, який відбувся цієї ночі, 21 листопада, в Очакові, по завершенні огляду кораблів, захоплених у минулому році країною-агресором Росією, пообіцяв, що буде звертатися до росіян і просити їх повернути все обладнання, зняте з повернутих РФ кораблів ВМС України. Причому він зазначив, що станеться після того, як буде дана оцінка стану всіх трьох судів.

«Я дуже радий, що наші військові катери на місці. Як ми і обіцяли, ми повернули наших моряків, і повернули наші катери. Те, що ми побачили, дійсно не вистачає і обладнання частково, і не вистачає, ми говорили з адміралом і деякі речі я не можу сказати, частини озброєння. Я побачив стан, буде розслідування, ми побачимо всі деталі. Ми обов’язково будемо звертатися до російської сторони, щоб нам повернули все, що там є », – підкреслив Зеленський. Більш того, він додав, що Україна паралельно приступить до ремонту цих судів.

«Ми говорили з паном командувачем Військово-морськими силами Збройних сил України Ігорем Воронченко, що десь три місяці і все буде на ходу», – сказав президент.

Читайте також