Мінкульт вніс до "чорного списку" ще 14 російських акторів

21 жовтня 2021 р. 11:34

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло ще 14 російських акторів до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Список розміщено на сайті МКІП, пише УНН.

Деталі

Згідно з оновленим списком, за поданням Служби безпеки України (СБУ) до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, увійшли додатково наступні російські актори:

Сергій Гарусов, Максим Дахненко, Марина Денисова, Володимир Ільїн, Олексій Кравченко, Євген Кузьмін, Олександр Марушев, Андрій Терентьєв, Микита Терентьєв, Світлана Терентьєва, Гліб Темнов, Олексій Червяков, Олена Чижова, Андрій Шаповал.

Наразі у списку перебуває 227 осіб.

Доповнення

Ще у 2017 році Мінкульт почав публікувати перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

У вересні цього року Мінкульт вніс у “чорний список" російського реп-виконавця Алішера Валєєва, відомого як “Моргенштерн”.

У червні за дорученням СБУ Мінкульт включив російського артиста Філіпа Кіркорова в список. Проте, вже згодом його прізвище видалили зі списку.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає МКІП на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Джерело: УНН

Читайте також