Мітинг у Хабаровську зібрав 100 тисяч осіб інші міста підтримують протестувальників. Влада як може приховує інформацію про повстання

19 липня 2020 р. 11:06

Провінційне місто на Далекому сході стало центром уваги міжнародних ЗМІ. 600 тисячний Хабаровськ повстав проти Путіна.18 липня близько 100 тисяч хабаровчан вийшли на мітинг, це кожен шостий житель, - настільки великої підтримки не було під час жодного мітингу в Росії. Окрім Хабаровська 18 липня пройшли протестні акції і по багатьох інших містах регіону.

Основна випога протестувальників - справедливий суд над губернатором Хабаровська Фургалом, якого звинувачують у замовленні вбивств опонентів у 2004-2005 роках.

Що робить Кремль

Передусім Кремль намагається стримати інформаційну хвилю: в ЗМІ та інтернеті, викривляє інформацію про мітингувальників, наголошуючи що мітинги малочисельні та проплачені. В соцмережах видаляють відео з мітингів та пости щодо збору на протестні акції. До роботи по дезінформації підключають також ресурси Яндекс.

В самому Хабаровську влада повідомила про спалах коронавірусу, потім про замінування площі, проте це не стримало мітингувальників.

Окрім того, Кремль стягує військову техніку на Далекий схід. Що примітно, відправляються саме підрозділи з чеченців, які повністю віддані Кадирову, оскільки сибіряки, московити та петербуржці можуть приєднатися до протестів. Чеченці не тільки віддані Кадирову, а й бояться розправи із сім'ями: під час Жругої Чеченської війни підкуплений Кадиров та прибічники почали братовбивчу міжусобицю, кожен, хто виступав проти Кадирова мав бути страчений разом із сім'єю.

Протести в Хабаровську - це яскравий факт відсутності підримки Путіна та його режиму серед населення. Про які 70% підтримки може йти річ, коли 20% міста вийшло на протестні акції попри тиск з боку влади та можливі переслідування. 20% - це величезна цифра, це більше співвідношення як підтримка Майдану киянами. Тому охрім політичної розправи ми бачимо яскравий приклад підробки народного волевиявлення, яке відбулося менше місяця тому.

Читайте також