На Івано-Франківщині діти втекли від матері, яка тримала їх на ланцюгу

17 липня 2018 р. 21:41

В одному з сіл Івано-Франківської області 32-річна матір тримала на ланцюгу свою 12-річну дочку та 11-річного сина. Дітей прив’язували до батареї та завдавали фізичних страждань.

До Городенківського відділення поліції звернулась 67-річна жінка, яка повідомила про зникнення з дому двох онуків – 12-ти та 11-ти років, повідомляє Нацполіція. Поліцейські розпочали пошуки дітей і вже за кілька годин знайшли їх у райцентрі, поблизу Будинку культури в закинутому приміщенні дерев’яної веранди.

– 32-річна матір часто конфліктувала з дітьми та незаконно позбавляла волі свою 12-річну дочку та молодшого на рік сина. Способом, небезпечним для життя та здоров’я, шляхом кріплення їх металевим ланцюгом до нерухомих предметів, а саме до батареї у спальні та крану у ванній кімнаті житлового будинку. При цьому матір тривалий час завдавала дітям фізичних страждань. Під час останнього такого конфлікту жінка припнула дітей металевим ланцюгом, а сама пішла з дому. Хлопчик зміг зняти окови та допоміг сестрі. Відтак діти зібрали речі та втекли із дому, – йдеться у повідомленні.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Матері загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той же строк.

Діти зараз перебувають у бабусі

Джерело

Читайте також