На українському курорті прогримів вибух: перші подробиці

21 липня 2018 р. 18:09

Інцидент розігнав відпочивальників

На міському Приморському пляжі Ялти 21 липня близько 7.00 ранку в 10 метрах від берега підірвали 240-кілограмову донну міну часів Другої світової війни. Про це стало відомо із повідомлень місцевих ЗМІ.

"З 4.00 ранку 21 липня підходи до Приморського пляжу оточили наряди поліції в радіусі 500 метрів з усіх боків - перекрили набережну від пам'ятника Краснову, проїзд до готелю "Ореанда" і пам'ятника Горькому", - йдеться у повідомленні.

Напередодні, 19 липня, Приморський пляж був закритий для відвідування до 23 липня. За словами заступника "голови адміністрації" Ялти Станіслава Шапортова, мерія попросила військових саперів з Севастополя прискорити знешкодження міни, оскільки Приморський пляж популярний серед відпочиваючих і місцевих жителів, а особливо в розпал сезону. З 6.00 ранку водолази-сапери в аквалангах заклали заряди на міну, яка лежала на глибині восьми метрів на рівні буйкових лінії першого сектора пляжу. Другим запливом протягнули до заряду детонує шнур.

Підрив заряду здійснили з берега близько 7.00 ранку. Вибух був негучний і фонтан бризок води піднявся невеликий. Водолази встановили заряд таким чином, щоб міна здетонувала не цілком, а просто пристрій розірвало на дрібні шматки, які після можна вивезти на полігон і знищити. Доступ на Приморський пляж і оточення міська влада обіцяла незабаром відкрити.

240-кілограмову донну міну часів Другої світової війни відпочиваючі виявили 18 липня.

Джерело

Читайте також