Наздогнати Ілона Маска: що заважає розвиткові української космонавтики

28 лютого 2018 р. 15:08

Успішний запуск найважчої у світі ракети Falcon Heavy стимулює нові космічні перегони – не лише між державами, як раніше, а й між приватними компаніями. LB.ua вирішив розібратися, чи є в космосі місце для українських ракетобудівників, а також чому важливі космічні проекти, у яких задіяні українські державні підприємства, останнім часом залишаються нереалізованими.

Прокурор Лариса Сергуняева попросила суд засудити обвинуваченого у «справі 12 червня» Михайла Галяшкіна до півтора років колонії, передає кореспондент «Медіазони» із залу суду. пише ЛБ

За словами прокурора, з урахуванням суспільної небезпечності та характеру скоєного, покарання може бути пов'язано тільки з реальним позбавленням волі.

Адвокат «Відкритої Росії» Сергій Бадамшін, що представляє інтереси Галяшкіна, попросив суд закрити справу щодо обвинуваченого і призначити йому судовий штраф. Клопотання відхилили.

Галяшкіна звинувачують в тому, що на мітингу 12 червня на Тверській вулиці Москви він розпорошив вміст перцевого балончика в очі бійцеві Нацгвардії Лук'янчуку. Його дії кваліфікували як застосування насильства до представника влади, яке не є небезпечним для життя і здоров'я (частина 1 статті 318 КК).

Галяшкін знаходиться під домашнім арештом з 16 червня. На першому засіданні в жовтні 2017 року підліток визнав провину, проте сказав, що зробив це для захисту учасників акції від бійців Нацгвардії, які затримували мітингувальників.

Читайте також