Не з проста це!!! Люди Януковича зкуповують українські ЗМІ: колишній екс-заступник глави АП Портнов управлятиме каналом NewsOne

30 серпня 2018 р. 09:01

Український телеканал NewsOne перейшов під управління першого заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це Портнов повідомив у Facebook.

Власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько позафракційного депутата, екс-власника NewsOne Євгена Мураєва) передав Портнову управління мовником на три роки.

Угоду про управління каналом Портнов підписав у Відні, де нині проживає.

«Угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в мою діяльність чи в односторонньому порядку розірвати договір. Якщо власник захоче продати канал, згідно з умовами угоди, він повинен приорітетно запропонувати його мені», — сказав Портнов.

Передачу каналу під управління Портнову підтвердив і екс-власник каналу Євгеній Мураєв, який у червні передав NewsOne батькові. За його словами, діяти їхня угода почне з понеділка, 3 вересня.

«Тепер він буде здійснювати всю діяльність з управління та регулювання інформаційної політики», — додав Мураєв.

У січні 2018 року Національна рада з телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання щодо Революції Гідності, а також за популяризацію збройних сил Росії.

29 листопада 2017-го народний депутат та екс-власник телеканалу NewsOne Євген Мураєв в ефірі свого ж медіа назвав події кінця 2013–початку 2014 року в Україні державним переворотом. У відповідь кілька депутатів покинули студію.

7 червня Мураєв заявив в ефірі каналу «112 Україна», що «частина населення сприймає політв’язня Сенцова як терориста». Генеральна прокуратура відкрила провадження через цю заяву Мураєва. Депутат Найєм відмовився від ефіру на каналі NewsOne Мураєва через його заяву про Сенцова.

У лютому 2018-го стало відомо, що прокуратура Криму перевіряє причетність Портнова до анексії півострова.

СБУ порушила справу про держзраду щодо екс-заступника глави АП часів Януковича Портнова. Через це Портнов подав позов до суду на Службу безпеки України.

Нагадаємо, що 6 березня 2014-го ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

Пізніше в березні 2015-го Європейський союз продовжив санкції, але виключив зі списку Андрія Портнова.

У 2014 році Портнов виїхав з України. Певний час жив у Росії, а потім переїхав до Відня.

Читайте також