Ніяких чипсів до 16: в Україні хочуть заборонити продаж снеків дітям

09 жовтня 2018 р. 22:57

У Верховній Раді запропонували провести обговорити можливість заборони продажу снеків дітям у віці до 16 років для подальшої реєстрації законопроекту.

Як розповів голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами комітету Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Петро Юрчишин в коментарі УНН, ця проблема дуже актуальна.

"Я як народний депутат напишу законопроект. До цього проведу обговорення серед своїх колег, експертів. Тема ця дуже актуальна. Мова про здоров'я дітей і здоров'я українців у цілому. Я як голова підкомітету проведу обговорення, пораджуся з главами асоціацій, експертами. В мій підкомітет входять начальники управлінь, МОЗ. І я вам скажу, що ми такий закон готові прийняти, тому що тема актуальна. Але питання треба вивчити", - зазначив він.

Юрчишин чекає на пропозиції для початку роботи над законопроектом. Він додав, що зараз потрібно прийняти закон про інформацію для споживача.

"Він вплине, тому що сьогодні на прилавках в магазинах продають, що хочуть, і за це немає ніякої відповідальності", - підсумував нардеп.

Джерело

Читайте також