Одеса чинитиме опір: Окрім коштів Міноборони, з бюджету міста на територіальну оборону від російської агресії виділять 20 000 000 грн

11 лютого 2022 р. 11:14

 Одесі на розвиток територіальної оборони ЗС України виділять понад 20 мільйонів гривень, повідомляють Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

Таке рішення ухвалили депутати Одеської міськради під час чергової сесії.

Вони розглянули та одноголосно прийняли міську цільову Програму сприяння розвитку підрозділів тероборони та добровольчих формувань територіальної громади міста на 2022-2023 роки.

Обговорення цієї Програми проходило в розширеному складі за участю представників оперативного командування «Південь» і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Програма спрямована на формування в мирний час та розгортання в особливий період військових частин (підрозділів) Сил територіальної оборони, до яких входять добровольчі батальйони, а також на військово-патріотичне виховання населення.

Фінансування програми — понад 20 мільйонів гривень на 2 роки.

«Завдання місцевого самоврядування — докладати всіх зусиль для зміцнення обороноздатності країни. І це ми з вами виконуємо з 2014 року. Допомагаємо фронту, надаємо повне сприяння армії та правоохоронним органам — на фронті та в тилу. Сьогодні в межах чинного законодавства продовжуємо цю роботу та приймаємо міську програму», — підкреслив мер Одеси Геннадій Труханов, звертаючись до депутатів Одеської міської ради.

Важливо, що Програма матиме два напрями розвитку — безпосереднє зміцнення захисту обласного центру від ймовірної російської військової агресії, організації оборони міста.

Також проведення заходів з військово-патріотичного виховання населення та молоді у мирний час.

Під час обговорення програми фінансування було розглянуто питання виділення приміщення для штабу підрозділів тероборони. Одним з варіантів було запропоновано використання комплексу приміщень Південної виправної колонії № 51.

Нагадаємо, нещодавно в Україні дозволили добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й стрілецьку зброю.

Читайте також