Одні і ті ж граблі. Кoнфлiкт між Офісом президента та ЗМІ України щодо обміну полоненими.

29 грудня 2019 р. 11:46

Офіс президента України відмовив ЗМІ України в акредитації на обмін полоненими на КПВВ “Майорське”. А пропагандисти РФ і “Л / ДНР” вільно будуть там присутні.

Офіс президента не допускає ЗМІ до обміну полоненими 29 грудня на КПВВ “Майорське”. Про це повідомило видання LB.ua з посиланням на спікера штабу ООС Віталія Саранцева,  “Робота преси на даному заході не передбачена”, – повідомив Саранцев. По всій видимості, така жорстка міра передбачена тільки для українських ЗМІ. Пропагандисти в соцмережах хваляться, що “ДНР” надала їм акредитацію висвітлювати обмін полоненими.

Українським ЗМІ, зі слів представника штабу ООС, доведеться чекати, поки “фото та відеоматеріали надасть апарат президента”. Ті навіть пообіцяли зробити це “максимально швидко”. Саранцев уточнив, що не пустили на захід навіть прес-службу Операції об’єднаних сил. “Ми цей захід тільки забезпечуємо – даємо технічну допомогу, медичну, охорону”, – запевнив представник штабу. Ситуацію прокоментувала журналістка Соня Кошкіна на своєму каналі в Telegram. Вона попередила, що ОП такими рішеннями сам стріляє собі в ногу.

“Коли у владі черговий раз стануть скаржитися,” ми хороші, просто у нас проблеми з комунікацією “, згадайте їм цей епізод. Одні і ті ж граблі. Одні і ті ж. Хронічно”, – констатувала вона.

Варто відзначити, що це не перший конфлікт між Офісом президента і українським медіаспільнотою України. Почалося все з історії фейковий звільнення глави ОП Андрія Богдана. Офіс “злив” ЗМІ свідомо брехня, щоб дискредитувати. Збільшився конфлікт через те, як прес-секретар президента Юлія Мендель дуже грубо обійшлася з декількома журналістами, які намагалися поставити Володимиру Зеленському питання.

Раніше повідомляв, що про новий етап обміну полоненими домовилася “Нормандская четвірка” ще в Парижі на початку грудня. Відомо, що Київ віддасть РФ 87 осіб, щоб РФ звільнила 55 бранців. Хоче Київ віддати РФ і 5 “беркутівців”, яких підозрюють у розстрілі десятків активістів Майдану. Це викликало обурення в українському суспільстві.

Читайте також