Палити тисячами російські танки, САУ, бронетранспортери: Тероборону забезпечують інструкторами з користуватися комплексами “Стугна-П” та “Корсар”

12 лютого 2022 р. 12:30

У Київській області завершилась підготовка першої групи інструкторів – операторів протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» та «Корсар». Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Генеральний штаб Збройних Сил України, зазначають Патріоти України.

Підготовлені інструктори мають передати теоретичні знання та практичні навички особовому складу в батальйонах Територіальної оборони ЗС України.

Практична перевірка вмінь і навичок інструкторів-операторів протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» та «Корсар» відбувалася На одному з полігонів Київщини.

Інструктори після повернення в батальйони Територіальної оборони почнуть ділитись набутими знаннями та уміннями зі своїм особовим складом.

Сплановано підготувати близько пів сотні таких інструкторів. Курс підготовки триває близько 10 днів.

Він включає як теоретичну складову, так і практичну, під час якої військовослужбовці удосконалюють навички.

Наразі до курсів залучали військовослужбовців однієї з бригад Тероборони міста Києва.

Старший солдат одного з підрозділів Сил ТрО ЗСУ Дмитро Гайдай розповів, що сьогодні він практично відпрацював питання розгортання-згортання протитанкових ракетних комплексів «Стугна» та «Корсар», а також проведення пусків із них.

«Під час таких занять здобуваєш практичні знання, які дуже важливі. Перед цим для нас проводили теоретичні заняття, де ми вивчали ТТХ зазначених протитанкових ракетних комплексів», — зауважив тероборонець.

Нагадаємо, нещодавно в Україні дозволили добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й стрілецьку зброю.

У Києві бійців місцевих сил територіальної оборони також навчають використанню кулеметів Дегтярьова ДП-27.

Читайте також