"Передбачено покарання": РПЦ заборонила росіянам молитися в Стамбулі, Анталії та на Афоні

16 жовтня 2018 р. 21:54

Розрив Московського патріархату з Константинопольським означає, що парафіяни Російської православної церкви більше не зможуть причащатися і брати участь в богослужіннях в храмах Константинопольського патріархату, в тому числі відвідувати гору Афон у Греції. Про це повідомив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила Олександр Волков, передає «ТАСС».

Говорячи про наслідки розриву відносин, в РПЦ підкреслили, що гора Афон – це канонічна територія Константинополя «з усіма витікаючими наслідками».

Як відомо, крім Афона, канонічні території Константинополя це Туреччина і Греція. Також підкоряються Константинополю митрополії і єпархії є в Сінгапурі, Кореї, Південній і Центральній Америці, Гонконгу, Австралії, Європі та Новій Зеландії.

У свою чергу секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук повідомив, що мова йде про заборону відвідування храмів Константинопольської церкви, передає «Інтерфакс».

«За відмову слідувати такого роду заборон для духовенства передбачені покарання (погрози), а для мирян – покаяння на сповіді в непослуху Церкві», – розповів Якимчук.

Джерело

Читайте також