Побілка дерев: українців каратимуть за «правопорушення» вагомими штрафами

15 квітня 2018 р. 19:39

Надавно в Києві офіційно заборонили займатися побілкою бордюрів і дерев. Раніше вважалося, що це є відмінним захистом для рослин, а також створює в місті видимість порядку і затишку. Зараз же за незаконну побілку можна отримати значний штраф.

Тепер в скверах і парках Києва немає традиційної білої фарби на деревах. Жителі столиці вважають, що таким чином влада вирішила просто заощадити на фарбі. Втім, в комунальних підприємствах запевняють, що справа зовсім не в цьому. Більш того: там нагадали, що заборона на побілку дерев була прийнятий ще кілька років тому.

«Маю на увазі липи, клени, тополі та інші дерева, які ростуть уздовж доріг. Це недоцільно для такого виду дерев. Побілка дерев застосовується переважно для фруктових насаджень », - пояснив начальник управління « Київзеленбуду » Дмитро Бровко.

Відзначається, що не тільки в Києві, а й в інших українських містах вже діє заборона на фарбування дерев вапном. Зокрема, в Сумах ні дерева, ні бордюри вже не фарбують більше п'яти років. А ось Черкаси не хочуть навіть нічого слухати і за гроші місцевого бюджету займаються обіленням дерев.

За матеріалами

Читайте також