Подарунків від СРСР не було, а Москву заснував київський князь! Історики поставили Путіна на місце

08 липня 2020 р. 11:35

Українські історики розкритикували чергову божевільну заяву Володимира Путіна. Він вірить у те, що під час розпаду СРСР незалежні держави, зокрема й Україна, «потягнули» за собою землі подаровані російським народом.

Останнім часом Володимир Путін багато міркує про історію, але у його думках факти іноді змінюються фантазією. Фальшивою історією й мріями про відновлення Радянської імперії російський диктатор прикриває все – розв’язані ним війни, окупацію та збереження влади у Кремлі. Сайт 24 каналу попросив істориків роз’яснити причини історичної амнезії Путіна.

Про які подарунки СРСР говорить Путін
Путін розкритикував положення радянської конституції, яке надавало право союзним республікам вийти зі складу СРСР. Путін підкреслив, що цього хотів Володимир Ленін, а от його наступник Йосип Сталін був проти й ця позиція російському президенту подобається більше.

Монолог Путіна про конституцію СРСР був приурочений до ганебного референдуму, що закріпив зміни в російський основний закон й дозволив Путіну балотуватися у президенти ще двічі.

Диктатор зауважив, що тоді була допущена помилка, яка дозволила сусіднім країнам забрати російські історичні землі.

Якщо та чи інша республіка увійшла до складу СРСР, але отримала в свій багаж величезну кількість російських земель – традиційних російських історичних територій, а потім вирішила вийти зі складу. Але тоді б виходила хоча б, з чим прийшла, і не тягла з собою подарунки від російського народу,
– заявив Володимир Путін в інтерв’ю пропагандистському телеканалу «Россия 1»

Очевидно, що такі заяви господар Кремля зробив не просто так. Про що бреше Путін й чи варто хвилюватися сусіднім країнам, адже фактично російський президент підкреслив, що має територіальні претензії до них.

Про що бреше Путін
Кандидат історичних наук Андрій Іванець у коментарі для сайту 24 каналу підкреслив, що такі заяви слід вважати загрозою. Й навіть слова прессекретаря російського президента Дмитра Пєскова про те, що ніяких територіальних претензій немає, не варто сприймати за чисту монету, адже такий фокус у Кремлі вже показували, коли проводили інформаційну кампанію перед окупацією Криму.

Читайте також