Покажіть це друзям, які часто сидять в телефоні: чому краще відкласти ваш смартфон подалі

10 липня 2018 р. 13:40

Сучасній людині важко уявити своє життя без смартфона. Проте надмірне використання цього девайса може становити серйозну небезпеку для здоров’я

Про це нагадала в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун в своєму Facebook.

«Покажіть цей пост друзям, які часто сидять в телефоні, замість того, щоб спілкуватись з вами», – написала вона.

За її словами, експерти виділили цілий ряд специфічних симптомів, які виникають через надмірне використання смартфонів. Найбільш поширеними з них можна назвати оніміння пальців і порушення постави. Крім того, постійне «зависання» в телефоні може позначитися на психічному здоров’ї людини: вона може зіткнутися з безсонням і проявами депресії, пише Супрун. Глава МОЗ опублікувала список порад, які допоможуть людині скоротити кількість часу, проведеного зі смартфоном.

Не використовуйте смартфон як будильник

Супрун зазначила, що сучасні люди буквально засипають і прокидаються зі смартфоном, залишаючи його біля ліжка, через що у них відразу ж виникає бажання перевірити нові публікації в соцмережах.

«Тому краще замінити телефон на звичайний будильник, і по можливості навіть не залишати телефон у кімнаті, де ви спите», – написала Супрун, порадивши також не використовувати смартфон в якості годинника.

Вимикайте сповіщення

«Вони дуже часто відволікають нашу увагу. Інколи ми реагуємо на одне сповіщення, а потім розуміємо, що вже протягом тривалого часу гортаємо стрічку новин в соціальних мережах», – зазначила міністр.

Вона запропонувала відключати сповіщення в робочий час або як мінімум прибирати їх звук.

Виберіть певний період протягом дня, коли ви не будете взагалі торкатися телефону

«Телефон зазвичай не потрібний за обіднім столом, у ванній кімнаті або під час перегляду фільму чи читання книги. Тому плануйте перерви від телефону в цей час», – порадила Супрун.

Видаліть ті додатки і профілі в соцмережах, якими ви давно не користуєтеся

«Це допоможе зберегти ваш час та не відволікатиме увагу на зайві сповіщення та звукові сигнали. Пам’ятайте, гігієна телефону така ж важлива, як і чистота рук», – підкреслила міністр.

Джерело

Читайте також