Повна поплава: синоптик розповіла, коли спаде пекельна спека

02 травня 2018 р. 20:00

Скільки ще українці будуть плавитися від сонця

В Україні тепла сонячна погода протримається іще декілька днів, після чого температура повітря почне знижуватися. Цю інформацію повідомила синоптик Наталка Діденко в ефірі Еспресо.TV. Синоптик розповіла, що по всій Україні зараз високий атмосферний тиск, ясна суха погода і висока температура.

"Спека охопила практично всю територію України. Спекотна погода завдяки південному вітру та східному антициклону триватиме ще кілька днів. Скрізь високий атмосферний тиск, ясна суха погода, температура погоди висока - від +25°C до +30°C. На узбережжі морів може бути свіжіше - в межах 23°C...26°C", - говорить Діденко.

У четвер, 3 травня, повітря у Києві прогріється до 30°C, без опадів.

За словами Наталки Діденко, уже з 5 травня українці відчують незначне похолодання. Також вона зазначила, що у цей період можливі короткочасні дощі літнього характеру.

"Послаблення розпочнеться 5 травня із західних областей, де пройдуть короткочасні локальні дощі літнього характеру. 6 травня у більшості областей Україніи температура повітря знизиться. Холодно не буде, але спека послабшає", - уточнила пані Діденко.

 

Читайте також