Правила пишуться кровю: в Україні готують масові перевірки маршруток і контроль швидкості

21 липня 2018 р. 10:53

Поліція посилить швидкісний контроль в Україні, особливу увагу обіцяють приділити маршруткам

Поліція посилить контроль швидкісного режиму на українських дорогах. Проект постанови вже підготували в уряді. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Вже на наступне засідання Кабінету міністрів буде винесений на затвердження підготовлений Міністерством інфраструктури, Міністерством економіки, Міністерством внутрішніх справ проект постанови про введення контролю швидкості на українських автошляхах", - кажуть у відомстві.

Поліція проведе жорсткі перевірки автоперевізників по всіх автостанцій та місцях висадки/посадки пасажирів на наявність ліцензій та технічної справності автомобілів разом з Держслужбою безпеки на транспорті, а також у міністерстві відзначили, що особливу увагу збираються приділити переобладнаним маршрутним автобусам.

Швидше за все, таке рішення в уряді прийняли після кривавої дорожньо-транспортної пригоди, яка у п'ятницю, 20 липня, прогриміла на всю Україну. У п'ятницю, 20 липня, рівненська маршрутка на трасі Київ-Чоп потрапила в дорожньо-транспортну пригоду під Житомиром. У поліції підтвердили, що 9 пасажирів і водій загинули на місці аварії. Ще десять осіб, серед яких двоє дітей, були госпіталізовані в медичні установи Житомира та Житомирської області.

На даний момент відомо, що серед загиблих-громадянин Грузії, 1962 р., житель м. Полонного Хмельницької області, 1974 р. (водій маршрутного автобуса), житель с. Гульськ Новоград-Волинського району, 2004 р., мешканка р. Києва (уродженка Рівненщини), 1958 р.

Джерело

Читайте також