Путін хоче додушити Україну в 2019-му, - прогноз аналітика

02 січня 2019 р. 13:17

 

Путін дотисне Україну у 2019 році

Агресія Кремля по відношенню до України в 2019 році лише посилиться. У цьому переконаний аналітик Atlantic Council, економіст Андерс Аслунд, передає КРІП з посиланням на Politeka.

За словами Аслунда, ключові питання будуть так чи інакше стосуватися окупованого Криму, зокрема, знову набудуть актуальності дефіцит прісної води на анексованому півострові і нестабільність Керченського мосту.

Крім цього, провідний експерт Atlantic Council не виключає загострення ситуації в акваторії Азовського моря.

"Там варто очікувати ескалації і зростання напруги, тому що це [Керченський міст] дуже престижний для Росії проект. Якщо там виправдаються, скажімо, новини про те, що нібито там є інженерні, геологічні проблеми з Керченським мостом і РФ не зможе вирішити питання води для Криму, то це все може призвести до ескалації навколо Криму", — переконаний він.

"Спочатку постане питання, чи буде Росія зацікавлена у рішенні або будь-якому прогресі на Донбасі. Насправді, мова навіть не про це, а про пом'якшення санкцій. Це буде пріоритетом для РФ в наступному році", — наголосив Аслунд.

На думку аналітика, у відносинах з Україною міжнародними партнерами в 2019 році істотних змін очікувати не слід, однак втрата голосу Лондона в ЄС в результаті Brexit може стати відчутною для Києва.

"Великобританія — проукраїнська країна. У будь-якому випадку, буде якась зміна конфігурації, але вона залишиться проукраїнської країною. У той же час, постане питання, які наслідки буде мати Brexit для політики Заходу. Великобританія буде навіть більш активна поза ЄС, може це буде позитивно для України, але втрата англійської голосу в Євросоюзі буде, напевно, втратою для України", — резюмував експерт.

 

Читайте також